Holsteinvlees als exclusiviteit bij supermarktketen Colruyt


Holsteinvlees wordt gekenmerkt door bijzondere textuur
donderdag, 27 maart, 2014

In zijn zoektocht naar speciaal rundvlees met een meer uitgesproken smaak is de Belgische supermarktketen Colruyt bij vlees van holsteinkoeien uitgekomen. 

De marktleider onder de supermarkten gaf onlangs een workshop over holsteinvlees voor zijn slagers, zo staat te lezen op nieuwssite Vilt. Vanaf 9 april gaat Colruyt informatie, filmpjes en recepten met holsteinvlees delen via zijn website.

Voor echte liefhebbers

Supermarktketen Colruyt  richt zich met het vlees van holsteinmelkkoeien tot de echte liefhebber. Doordat de dieren zich lang gevoed hebben met gras, zou hun vlees boordevol smaak zitten. Het karkas mag zeven weken rijpen, wat het vlees een malse en sappige textuur geeft.

Klanten zullen in de beenhouwerij van Colruyt kunnen kiezen uit dunne lende van holstein, côte à l’os, runderburger en gerookte carpaccio.

Acht procent voldoet

Colruyt was al een tijdje op zoek naar speciaal rundvlees met een meer uitgesproken smaak en kwam zo uit bij vlees van zwart-witte holsteinmelkkoeien. De dieren moeten minstens drie jaar oud zijn en worden streng geselecteerd. Slechts acht procent van de dieren voldoet aan de eisen qua vorm en vetgehalte.

Zeven weken rijpen

Uit meerdere testen blijkt dat vlees van holsteinkoeien een optimale smaak krijgt nadat het karkas zeven weken heeft kunnen rijpen. Tijdens die periode verliest het vlees ongeveer twintig procent aan vocht. Daardoor krijgt het een krachtigere smaak. De rijping zorgt er ook voor dat de natuurlijke enzymen in het vlees de structuur zachter maken, zodat het malser en sappiger wordt.


0 reacties

Holsteinvlees wordt gekenmerkt door bijzondere textuur
donderdag, 27 maart, 2014

In zijn zoektocht naar speciaal rundvlees met een meer uitgesproken smaak is de Belgische supermarktketen Colruyt bij vlees van holsteinkoeien uitgekomen. 

De marktleider onder de supermarkten gaf onlangs een workshop over holsteinvlees voor zijn slagers, zo staat te lezen op nieuwssite Vilt. Vanaf 9 april gaat Colruyt informatie, filmpjes en recepten met holsteinvlees delen via zijn website.

Voor echte liefhebbers

Supermarktketen Colruyt  richt zich met het vlees van holsteinmelkkoeien tot de echte liefhebber. Doordat de dieren zich lang gevoed hebben met gras, zou hun vlees boordevol smaak zitten. Het karkas mag zeven weken rijpen, wat het vlees een malse en sappige textuur geeft.

Klanten zullen in de beenhouwerij van Colruyt kunnen kiezen uit dunne lende van holstein, côte à l’os, runderburger en gerookte carpaccio.

Acht procent voldoet

Colruyt was al een tijdje op zoek naar speciaal rundvlees met een meer uitgesproken smaak en kwam zo uit bij vlees van zwart-witte holsteinmelkkoeien. De dieren moeten minstens drie jaar oud zijn en worden streng geselecteerd. Slechts acht procent van de dieren voldoet aan de eisen qua vorm en vetgehalte.

Zeven weken rijpen

Uit meerdere testen blijkt dat vlees van holsteinkoeien een optimale smaak krijgt nadat het karkas zeven weken heeft kunnen rijpen. Tijdens die periode verliest het vlees ongeveer twintig procent aan vocht. Daardoor krijgt het een krachtigere smaak. De rijping zorgt er ook voor dat de natuurlijke enzymen in het vlees de structuur zachter maken, zodat het malser en sappiger wordt.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.