Matige kwaliteit vers gras door droogte


Het eiwitgehalte in vers gras is gedaald tot 204 gram/kg ds
maandag, 13 juli, 2015

De voederwaarde van het verse gras is afgelopen weken sterk teruggelopen. Vooral het ruweiwitgehalte is met 204 gram per kg droge stof erg laag, zo blijkt uit cijfers van de Grasmonitor van Agrifirm.

Eiwittekort in grasrantsoenen

Agrifirm schrijft de lage voederwaarde toe aan stress tijdens de warme periode, waardoor het gras in de aar is geschoten en sterk is verouderd. Dat is ook goed te zien aan de verteringscoefficiënt, die met 77,1 procent erg laag is. Agrifirm waarschuwt voor een eiwittekort in grasrantsoenen die aangevuld worden met snijmais.

Groeiachterstand neemt toe

De groei is vorig week ook flink stilgevallen. Daardoor is de groeiachterstand vergeleken met vorig jaar verder toegenomen.

Klik hier voor de actuele cijfers van de Grasmonitor.


0 reacties

Het eiwitgehalte in vers gras is gedaald tot 204 gram/kg ds
maandag, 13 juli, 2015

De voederwaarde van het verse gras is afgelopen weken sterk teruggelopen. Vooral het ruweiwitgehalte is met 204 gram per kg droge stof erg laag, zo blijkt uit cijfers van de Grasmonitor van Agrifirm.

Eiwittekort in grasrantsoenen

Agrifirm schrijft de lage voederwaarde toe aan stress tijdens de warme periode, waardoor het gras in de aar is geschoten en sterk is verouderd. Dat is ook goed te zien aan de verteringscoefficiënt, die met 77,1 procent erg laag is. Agrifirm waarschuwt voor een eiwittekort in grasrantsoenen die aangevuld worden met snijmais.

Groeiachterstand neemt toe

De groei is vorig week ook flink stilgevallen. Daardoor is de groeiachterstand vergeleken met vorig jaar verder toegenomen.

Klik hier voor de actuele cijfers van de Grasmonitor.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.