Vlaamse mais gemiddeld boven 35 procent droge stof


LCV waarschuwt voor nadelen van te laat inkuilen
donderdag, 14 september, 2017

De meeste Vlaamse mais is meer dan rijp genoeg om te hakselen. Gemiddeld komen de maispercelen uit het netwerk van het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) op een drogestofpercentage van 35,5 procent.

De afgelopen week won de mais op de LCV-percelen gemiddeld 3,4 procent droge stof. De verwachting is dat de afrijping van de maispercelen in hetzelfde tempo doorgaat. De oogst van de mais is nog niet ver gevorderd, zo stelt het LCV.

Nadeel van late oogst

Het LCV adviseert om op te letten en waarschuwt voor de nadelen van een late maisoogst. Mais van meer dan 38 tot 40 procent droge stof kuilt minder goed in, zorgt voor moeilijker vastrijden van de kuil en geeft meer kans op schimmelvorming in de kuil. 


0 reacties

LCV waarschuwt voor nadelen van te laat inkuilen
donderdag, 14 september, 2017

De meeste Vlaamse mais is meer dan rijp genoeg om te hakselen. Gemiddeld komen de maispercelen uit het netwerk van het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) op een drogestofpercentage van 35,5 procent.

De afgelopen week won de mais op de LCV-percelen gemiddeld 3,4 procent droge stof. De verwachting is dat de afrijping van de maispercelen in hetzelfde tempo doorgaat. De oogst van de mais is nog niet ver gevorderd, zo stelt het LCV.

Nadeel van late oogst

Het LCV adviseert om op te letten en waarschuwt voor de nadelen van een late maisoogst. Mais van meer dan 38 tot 40 procent droge stof kuilt minder goed in, zorgt voor moeilijker vastrijden van de kuil en geeft meer kans op schimmelvorming in de kuil. 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.