Voeding

Henk van der Aa vertelt hoe de selectie van grasrassen plaatsvindt
Voeding 15 jul 2019
GRAS TV: ontwikkeling van grasrassen in vogelvlucht...Voordat een grasras op de markt komt, is het ras al vijftien jaar onderzocht op ziektepersistentie, opbrengst, concurrentiekracht en vele andere aspecten. In een video vertelt Henk van der Aa, graskweker van DLF, wat er...Lees verder >
Een grote verscheidenheid aan planten was belangrijk bij de verkiezing van de ‘schoonste weide van Vlaanderen’
Voeding 11 jul 2019
Meer dan veertig plantensoorten op ‘schoonste...De graslanden van Tim Bottu uit Melkwezer en van Jarno Vandepoel uit Hoeleden zijn verkozen tot ‘schoonste boerenweiden van Vlaanderen’. Bottu kreeg de hoofdprijs, omdat zijn grasland meer dan 40 plantensoorten bevatte... 2Lees verder >
Voeding 11 jul 2019
Versgrasupdate: normale kwaliteit weer terug in...Na de bovengemiddelde kwaliteit van het voorjaarsgras lijkt de kwaliteit van het gras zich momenteel te normaliseren. ‘Gemiddeld 940 vem en 180 tot 200 ruw eiwit zijn uitslagen die horen bij de zomer’, zo vertelt Theo...Lees verder >
Negen op de tien bedrijven in de West-Achterhoek beschikken over voldoende huiskavel
Voeding 09 jul 2019
Helft bedrijven in West-Achterhoek is al grondgebondenBijna de helft van de bedrijven in de West-Achterhoek voldoet al aan de normen voor grondgebondenheid, zoals die zijn omschreven in het door LTO en NZO omarmde advies van de Commissie Grondgebondenheid. De bedrijven...Lees verder >
Kuilen met een lage S-index bevatten 30 gram minder ruw eiwit per kilo droge stof dan kuilen met een voldoende of hoge S-index
Voeding 09 jul 2019
Twintig procent van de voorjaarskuilen heeft...Ongeveer een op de vijf voorjaarskuilen heeft dit jaar een lage S-index, wat duidt op een zwaveltekort. Dit blijkt uit analyses van Eurofins van de eerste duizend kuilen van 2019. Het tekort aan zwavel wordt volgens...Lees verder >
De eiwitbehoefte verlagen heeft meer effect dan het proberen de eiwitproductie per hectare te vergroten
Voeding 05 jul 2019
Eiwitaanvoer grootste effect op percentage eiwit van...Het verlagen van de eiwitaanvoer en eiwitbehoefte heeft het grootste effect op het percentage eiwit van eigen land. De eiwitbehoefte verlagen heeft meer effect dan het proberen de eiwitproductie per hectare te vergroten...Lees verder >
Voeding 05 jul 2019
Aantasting met builenbrand in maïs als gevolg van de...Meerdere voederproeven hebben aangetoond dat met builenbrandsporen gecontamineerde kuilen geen negatief effect hebben op de gezondheid en de prestaties van rundvee. In Mexico wordt de schimmel zelfs voor culinaire...Lees verder >
 04 jul 2019
Voorkom kosten: beperk broei van uw rantsoenFermentatie van het rantsoen vindt normaal gesproken plaats in de koe. Vanaf het moment dat uw (ruw)voer echter buiten de koe aan de lucht wordt blootgesteld, treedt er al zeer snel ongewenste fermentatie op. Hierbij...Lees verder >
Abonneren op Voeding